KONYA / SARAYÖNÜ - İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK” RESİM YARIŞMASI

ŞARTNAMESİ

YARIŞMANIN AMACI

İklim değişikliği ve sıfır atığın sebep olduğu sorunlara dikkat çekmek, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin kent genelinde öğrencileri düşünmeye sevk etmek; çocukların çevreye ilgisini artırmak, çevre bilincini oluşturmak ve farkındalıklarını artırmak yarışmanın temel amaçlarındandır.

KAPSAM

Konya İlinde Bulunan Tüm Resmi/Özel İlkokullar

KATILIM KOŞULLARI

1-      Eserler T.C. Anayasası ve Millî Eğitim Temel Kanununa aykırılık teşkil etmeyecek.

2-      Eserlerin özgün eserler olmasına dikkat edilecektir.

3-      Eserler; dereceye girsin ya da girmesin iade edilmeyecektir.

4-      Yarışmaya katılacak öğrenci ve danışman öğretmenlerin bilgileri (T.C. kimlik numarası, adı- soyadı, ikametgâh adresi, telefon numarası, ilçesiyle birlikte okul adı ve sınıfı, varsa e-posta adresi ve telefon numaralarını) alınacaktır. Bilgi eksiği olan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5-      İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından 1. olan eserler belirlenip İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

6-      Yarışmaya katılacak eser sahiplerinin velileri tarafından Veli İzin Belgesi imzalanarak eser ile birlikte okul müdürlüğüne teslim etmesi gereklidir.

TEKNİK ŞARTLAR

1-      35x50 standart resim kâğıdı kullanılacaktır.

2-      Resim tekniği serbesttir.

YARIŞMAYA KATILACAK ESERLERİN TESLİM YERİ VE TARİHİ

1

Okullara duyurulması.

30.11.2023

2

Eserlerin öğrenciler tarafından Okul Müdürlüklerine teslimi.

03.05.2024

3

Okullar Tarafından 1. olan eserin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Teslimi.

10.05.2024

4

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince değerlendirme sonucunda 1. olan eserin belirlenmesi.

17.05.2024

5

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimine elden teslimi.

24.05.2024

6

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi  tarafından 1., 2., ve 3. eserlerin tespit edilmesi ve başarılı olan eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmesi.

29.05.2024

Not:

1.      Okul müdürlükleri ve okul temsilcileri iş ve işlemleri takip edeceklerdir. Gerekli bilgileri ilçe koordinatörlerinden alabilirler.

YARIŞMA SONUÇLARININ İLANI VE ÖDÜL TÖRENİ

Dereceye giren eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince öğrencilere duyurulacaktır. Bu eserler5 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Türkiye Çevre Haftası”nda sergilenecek ve ödüller düzenlenecek olan ödül töreni düzenlenmesi halinde takdim edilecektir.

11-03-2024

Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 01:06 - Görüntülenme: 22